Uređaji za omekšavanje vode


Cena aparata OV84 (do 4 rate): 1.700 evra

Cena aparata OV84 (od 4 do 24 rate): 2.000 evra


Količina vode koju uređaj može omekšati u radnom ciklusu (između dve regeneracije) približno se računa iz podataka o njegovom kapacitetu, tako što se on pođeli sa brojem stepeni ukupne tvrdoće vode izraženoj u nemačkim stepenima. Dobijeni podatak je u (m³).

TVRDOĆA VODE I PROBLEMI KOJE ONA IZAZIVA

Opšte je poznato da tvrde vode izazivaju taloženje, koje može prouzrokovati probleme u radu mnogih uređaja. Kod različitih postupaka primene tvrda voda izaziva povećan utrošak sredstava za pranje. Kod pranja tekstila oprani materijal je krut, dok se kod pranja tvrdih predmeta pojavljuju mrlje koje se kasnije teško uklanjaju. Tvrdoću vode čine rastvorene soli kalcijuma i magnezijuma, a omekšavanje vode je postupak zamene jona kalcijuma i magnezijuma jonom natrijuma (Na), čime se potpuno eliminiše tvrdoća i problemi koje ona donosi. Kada se omekšivač zasiti, izvrši se regeneracija propuštanjem rastvora soli, nakon čega se ponovo može omekšati ista količina.

ŠTA JE KOMPAKT?

KOMPAKT je mali kompaktni automatski uređaj za omekšavanje vode kod koga je sam omekšivač smešten u posudu koja istovremeno služi i kao rezervoar tabletirane soli za regenerađju, čime je zantno smanjen prostor koji zauzima. Potpuno je izveden u kompozitnoj tehnologiji što eliminiše sve probleme vezane za koroziju.

GDE SE KORISTI KOMPAKT?

Može se koristiti na svim mestima gde dnevna portošnja vode nije velika kao npr. u domaćinstvima, za zaštitu bojlera, veš mašina, i mašina za pranje posuđa, zatim u hotelima, restoranima i kafićima, za vodu za pranje i zaštitu kafemata, u zubrskim ordinacijama za zaštitu zubarskih bušilica, u fotolaboratorijama kao i na svim mestima gde tvrda voda stvara probleme.

RAD I REGENERACIJA OMEKŠIVAČA

Rad i regeneracija omekšivača su potpuno automatizovani pod kontrolom automatske upravljačke glave. Regeneracija se može programirati protočno (ventil 255/960) nakon omekšavanja određene količine vode. Izbor rada regeneracije vrši se nakon upoznavanja okolnosti u kojima će omekšivač raditi.

ODRŽAVANJE

Minimalni zahtevi za održavanjem. Praktično se odnose na kontrolu količine tabletirane soli uz povremeno dopunjavanje.

KAPACITETI

Omekšivače nudimo u verzijama većeg i manjeg kapaciteta.

Fotografije