UNIK P


Cena aparata (do 4 rate): 697 evra

Cena aparata (od 4 do 24 rate): 850 evra

Ako ste sa teritorije Beograda i Vojvodine, od sada UNIKP aparat možete rentirati!
Aparat može biti Vaš za svega 1 evro uz mesečno održavanje u iznosu od 15 evra!


Kod aparata za prečišćavanje vode UNIK P voda za piće iz vodovodne mreže ulazi u prvi predfilter sa polipropilenskom membranom (20 mikrona), koji mehaničkim putem odstranjuje zemlju, blato, krupniji i sitniji pesak i druge nečistoće rastvorive u vodi veće od 20 mikrona. Zatim voda ide u drugi predfilter - tip "Ugljeni" sa aktivnim ugljenom visokog kvaliteta, koji hemijskim putem apsorbuje hlori i hlor-fenol.

Nakon toga voda ulazi u treći predfilter - tip PX-05. Iz trećeg predfiltera voda ulazi u glavni filter sa polupropusnom osmotskom membranom. Usled delovanja pritiska vode, procesom obrnute osmoze, glavni filter čisti vodu od spojeva soli tešklh metala, virusa, bakterija i ostalih nečistoća većih od 0,0005 mikrona. Iz glavnog filtera prečićena voda, dotokom regulisanim sa automatskim stop ventilom, ulazi u rezervoar pod pritiskom. Pritiskom na posebno instalisanoj slavini voda iz rezervoara ide u krajnji ugljeno-polipropilenski fiiter (Post filter), koji poboljšava ukus vode za piće, pre direktnog konzumiranja. Odstranjena nečistoća u formi tzv. prljave vode ističe iz filtera posebnim priključkom na sifon u kanalizaciju.

Na uređaj moguća je ugradnja booster pumpe tamo gde je pritisak u vodovodnoj instalaciji ispod 2,45 bari. Pumpa višestruko poboljšava rad filtera.

TEHNIČKI PODACI:

- Maksimalna količina filtriranja: 80l vode za piće u 24 sata, pri optimalnim uslovima.
- Minimalni pritisak vode: 2,45 bara.
- Zapremina rezervoara pod pritiskom: 10 l neto.
- Radna temperatura dovodne vode: 10 – 30ºC.
- Nivelacija rastvorivih materija u vodi: 85-100 %.
- Mesto ugradnje: Filter- ispod sudopere;
- Rezervoar - ispod sudopere;
- Slavina - na sudoperi.
- Dimenzije uređaja 480x480x150 cm
- Dimenzije rezervoara 280x440 cm

Foto galerija