Nano filtriranje

Nano filtriranje predstavlja proces uklanjanja čestica veličine i do milionitog dela metra kroz metodu koja se naziva reverzna osmoza.

Šta uklanja nano filtriranje?

Ova metoda filtriranja se koristi za eliminisanje najsitnijih čestica veličine do 1 nanometra.

Poređenja radi, veličina COVID-19 virusa je oko 12 nanometara. Veličina bakterije se kreće između 100 i 20.000 nanometara.

Nano filteri uklanjaju viruse, bakterije i druge mikroorganizme i čine vodu apsolutno bakteriološki ispravnom.

Kako radi reverzna osmoza?

Kod reverzne osmoze, voda se propušta kroz polupropusnu membranu koja sadrži veoma male pore. Membrana se nalazi u membranskom kućištu u kom podleže velikom pritisku. Kad se voda pod pritiskom susretne s membranom, prolaze samo molekul vode a sve nečistoće se preusmeravaju u odvod. Ovako filtrirana voda je toliko čista se često koristi u medicinske svrhe.

Kakav kvalitet vode dobijamo?

Kod vode za piće vi ćete primetiti poboljšanje ukusa, a to ćete osetiti i kad budete kuvali kafu, kad budete koristili kockice leda, ili kada budete pravili sokove. Kada budete kuvali koristeći prečišćenu vodu, bolje ćete osetiti ukus hrane. Voda će biti zdravija i za vašu decu, a i dobra za zalivanje vaših biljki. Ovaj tretman vode se preporučuje i za one koji pate od hipertenzije, pošto se radi o vodi sa niskim sadržajem minerala. Ona je idealna za pegle na paru. Osmotizovana voda će produžiti životni vek vaših uređaja.

Reverzna osmoza je prvobitno bila dizajnirana sa ciljem da morsku vodu pretvori u pitku vodu za potrebe mornarice. Ona je idealna za svakoga ko je na ishrani sa niskim unosom natrijuma. Membrana za reverznu osmozu ima mnogo manju veličinu pora od veličine bakterija ili parazita. Ako pravilno funkcioniše, ukloniće sve mikroorganizme iz vode koja dolazi iz slavine i proizvešće na taj način sterilnu vodu.

Pravi izbor za zdravlje Vaše porodice, na samo jedan klik od Vas