Industrijski filteri za vodu i njihova primena

Komercijalni ili industrijski filteri za vodu omogućavaju prečišćavanje vode, bez prisustva čvrstih materija, koje zagađuju vodu i ometaju ili sprečavaju procese u proizvodnji.

 

Zbog negativnih posledica korišćenja zagađene ili neprečišćene vode za opremu i proizvode u industriji, njen kvalitet mora da se održava na visokom nivou.

Upravo iz ovih razloga, industrijski filteri za vodu imaju široku primenu i koriste se u laboratorijama, medicinskim ustanovama, stomatološkim ordinacijama, u farmaceutskoj industriji; prehrambenoj industriji, destilerijama i industriji pića; u autoperionicama, frizerskim salonima, stambenim zgradama itd.

U zavisnosti od upotrebe, postoji čitav niz različitih filtera, koji koriste nanofiltraciju i reverznu osmozu, mehaničko filtriranje, jonske izmene i UV sterilizaciju, kako bi uspešno izvršili tretman i prečišćavanje vode.

Da biste izabrali odgovarajući filter za vodu, potrebno je uzeti u obzir nekoliko faktora:

  • protok vode koja se filtrira
  • prirodu i veličinu materija koje se nalaze u vodi
  • kvalitet i stepen čistoće vode koju želite da dobijete

Ipak, bez brige – u narednom delu ćemo detaljnije razjasniti specifičnu namenu i preporučiti ugradnju konkretnih filtera za prečišćavanje vode, koji će najbolje rešiti upravo vaš problem.

 

Filteri za vodu za medicinske ustanove i stomatološke ordinacije

U bolnicama, zdravstvenim ustanovama i stomatološkim ordinacijama, pacijenti i osoblje su konstantno izloženi potencijalnom riziku od infekcija iz različitih izvora vode. Od one za piće, ispiranje usta, pripremu obroka, do vode koja se koristi za ličnu higijenu i čišćenje opreme. Kako bi se izloženost patogenima smanjila na minimum, potrebni su adekvatni filteri za prečišćavanje vode, koji će pouzdano i efikasno da zadrže mikroorganizme, obezbeđujući čistu i sigurnu vodu, posebno važnu pacijentima sa oslabljenim imunitetom.

Reverzna osmoza je najefikasniji način za prečišćavanje vode u zdravstvenim ustanovama.

 

Filteri za vodu za farmaceutsku industriju

Prečišćavanje vode je neophodan korak tokom proizvodnje različitih farmaceutskih proizvoda. Filtracija se primenjuje tokom frakcionisanja plazme, pri proizvodnji vitamina, enzima, u fitofarmaciji, crvenoj i beloj biotehnologiji itd. Odgovarajući filter za vodu omogućava prečišćavanje medijuma i uklanjanje nečistoća tokom procesa razvoja farmaceutskih proizvoda.

 

Filteri za vodu za laboratorije

Kvalitet vode koja se upotrebljava u laboratorijama je ključna za upeh različitih eksperimenata, pravljenje reagenasa, pufera, čišćenje laboratorijske opreme itd. Prečišćavanje vode sprečava kontaminaciju organskim materijama, mikroorganizmima, jonima, čvrstim materijama i gasovima i omogućava nesmetan rad u laboratorijskim uslovima. Iz ovih razloga, neophodno je da voda bude sterilna i veoma visoke čistoće, kako bi se uštedela sredstva i obezbedili zagarantovani rezultati svaki put.

 

Filteri za vodu za prehrambenu industriju, filteri za vodu za
destilerije, industriju pića i druge industrije

Voda ima ključnu ulogu kao osnovni sastojak u industriji hrane i pića. Osim kao aktivna komponenta od koje zavisi kvalitet krajnjeg proizvoda, ona se koristi i u čišćenju mašina i uređaja u proizvodnji. Da bi se sprečilo narušavanje zdravlja i bezbednosti korisnika, kao i ekološke posledice neprečišćenih otpadnih voda, potrebno je ispuniti određene propise i adekvatne kriterijume u vezi sa čistoćom vode i izvršiti tretman vode. Iz tog razloga bi filteri za prečišćavanje vode morali da budu neizostavni deo proizvodnog procesa, kako bi se obezbedila voda koja je potpuno hemijski i bakteriološki ispravna. Samim tim se osigurava doslednost u kvalitetu proizvoda, sprečava se negativno delovanje na ukus proizvoda i produžava vek trajanja opreme koja se koristi u proizvodnji, kao i troškovi održavanja i popravke oštećenja nastalih od posledica korozije i kamenca.

 

Filteri za vodu za auto perionice

Nefiltrirana voda uglavnom sadrži rastvorene minerale i čvrste materije, koje negativno utiču na proces pranja automobila. Kada voda ispari, ove nečistoće dolaze do izražaja, ostavljajući tragove u vidu mrlja. Industrijski filteri za vodu koji rade na principu reverzne osmoze i jonoizmenjivača za omekšavanje vode, obezbeđuju kvalitetnu uslugu i besprekornu čistoću automobila nakon pranja, uklanjanje gvožđa i kamenca.

 

Filteri za vodu za frizerske salone

Nega kose počinje od vode kojom se pere i pomoću koje se tretira. Kako bi se postigli što bolji rezultati bojenja i nege kose u frizerskim salonima, neophodno je koristiti specifican filter za vodu ili sistem filtera. Prisustvo kalcijuma, hlora, gvožđa i bakra u vodi, može učiniti kosu suvom i istovremeno delovati negativno na promenu boje farbane kose. Iz ovih razloga je neizostavna ugradnja uređaja za prečišćavanje vode, kako bi kvalitet usluge u frizerskom salonu bio što bolji i profesionalniji.

 

Filteri za vodu za stambene zgrade

Izvor najveceg zagađenja vode u stambenim zgradama, može da nastane usled starih i zarđalih vodovodnih cevi, čije stanje nije kontrolisano. Kako bi se sprečilo nakupljanje kamenca, mulja, rdje i drugih nečistoća, danas se u modernim, novim zgradama, često ugrađuju filteri za prečišćavanje vode, koji se montiraju istovremeno sa vodovodom. Vrsta filtera zavisi od prirode nečistoća u vodi, kao i njene namene. Tako, vodu koja ostaje u zatvorenom sistemu (npr. u radijatorima), nije potrebno, niti je isplativo, čistiti nanofilterima, kao vodu za pice. Osim pri novogradnji stambenih objekata, filtere je moguće ugraditi i u već postojeće zgrade, kao i u pojedinačne stanove, kako bi se obezbedio najbolji kvalitet vode za stanare i smanjilo finansijsko ulaganje u popravke uređaja u zgradi.

 

Filteri za vodu za prskalice – za rashlađivanje i vlaženje prostora

Sistemi prskalica, koje raspršuju vodenu maglu, koriste se za vlaženje vazduha i hlađenje ugostiteljskih objekata, supermarketa, pijaca, proizvodnih pogona, staklenika itd. Kako bi se za prolaz kroz prskalice obezbedila voda bez kamenca i potencijalnih štetnih materija, na vodovodnu mrežu se ugrađuju filteri za prečišćavanje vode, koji sprečavaju prodiranje mikroorganizama. Na ovaj način se sprečava začepljenje prskalica zbog kamenca, kao i širenje bakterija, a istovremeno se obezbeđuje idealna temperatura i vlažnost vazduha u velikim prostorima.

 

 

Industrijski filteri za vodu cena

Ako su vam potrebne veće količine vode bez kamenca, sedimenta, mikroorganizama i drugih nečistoća za mašine ili veći broj zaposlenih u proizvodnji ili kancelariji, za goste i osoblje u restoranu itd, industrijski filteri za vodu će rešiti vaše probleme.

Zatražite ponudu već danas, a mi ćemo vam pružiti sve potrebne informacije, kako bi vam pomogli da odaberete odgovarajući filter za vodu, za specifične potrebe vaše industrije. Pozovite nas kako bi dobili najtačnije informacije o ceni industrijskih filtera.

Pravi izbor za zdravlje Vaše porodice, na samo jedan klik od Vas