Koji je najbolji kućni filter za vodu?

Ako dnevno kupujete jednu flašu vode od 1,5l (što je manje od optimalne preporučene količine unosa vode), za mesec dana ćete potrošiti oko 1.500 dinara. Na godišnjem nivou, to je u proseku oko 18.000 dinara samo za jednu osobu. Ako imate porodicu, pomnožite tu brojku sa članovima domaćinstva.

 

 

Odluka broj 1

Obezbediti čistu i kvalitetnu vodu sebi, porodici, ali i vašim kućnim uređajima.

Dosta vam je kamenca, peruti, čekanja i plaćanja majstora zbog silnih popravki bojlera i veš mašine, gledanja u talog peska na dnu čaše, kupovine i tegljenja litara i litara flaširane vode i sabiranja troškova i bespotrebnog stresa na kraju godine, zar ne? Ne želite više ni da doprinosite zagađenju planete plastikom?

Ako ste stigli na ovu stranicu pitajući se koji je najbolji kucni filter za vodu – na pravom ste mestu.

Vreme je da konačno obezbedite sebi i svojim ukućanima vodu koja je zdrava za piće, koja nema u sebi kamenac, mulj, ukus gvozđa, ostatke organskih materija, lekova, virusa, bakterija i koja predstavlja preduslov za normalno funcionisanje ćelija. Čistu vodu koja će nam zauzvrat, omogućiti da ispunimo ostatak naših odluka: više elana za vežbanje, više pročitanih knjiga, zanimljivijih konverzacija, kreativnih poduhvata. Sve za šta je potrebno da naše telo i um budu hidrirani.

A svakako manje glavobolja.

Ako još uvek niste sigurni da li su kućni filteri za vodu dobra investicija, pročitajte iskustva naših kupaca.

 

 

Kucni filter za prečišćavanje vode

U narednom tekstu ćemo vas upoznati sa različitim rešenjima za prečišćavanje vode. Prepoznajte problem koji vas muči i odaberite filter za vodu koji će ga najbolje otkloniti. Pred vama su najefikasniji filteri za prečišćavanje vode u domaćinstvu.
Za početak – jedno kratko nabrajanje:

 

Univerzalni filteri za vodu (sadrže u sebi sistem predfiltera, filtera i postfiltera koji rešavaju sve probleme u vezi sa vodom)

  • Filter za vodu ispod sudopere
  • Filter za vodu na radnoj površini ili samostojeći filter za vodu koji pored hlađenja, pruža i mogućnost zagrevanja vode
  • Aparati za istakanje vode sa filtriranjem gradske vode

 

Namenski filteri za vodu (specijalizovani za sprečavanje nastanka kamenca i tvrde vode ili uklanjanje peska, zemlje i drugih nečistoća)

  • Omekšivači vode
  • Filter za uklanjanje sedimenta / mehanički filteri za vodu

Univerzalni kućni filteri za vodu

Bez obzira da li živite na selu ili u gradu; da li koristite vodu iz vodovoda ili sa bunara, postoje kućni filteri za vodu koji odgovaraju svim vašim potrebama.

Ovakvi uređaji imaju u sebi nekoliko vrsta filtera različitih funkcija, koji zajedničkim snagama vrše prečišćavanje pijaće vode:

  • za uklanjanje čestica peska, zemlje, rđe i drugih organskih materija tj. mehaničko filtriranje (sedimentni predfilteri)
  • za uklanjanje hlora, amonijaka u vodi, neprijatnih mirisa i ukusa, nitrata u vodi (predfilter sa aktivnim ugljem)
  • za uklanjanje bakterija, virusa i štetnih hemijskih elemenata kao što su arsen, živa, olovo itd. (nanofilter)
  • za dodatno prečišćavanje, doziranje minerala i povećanje pH vrednosti – (postfilter za prečišćavanje vode aktivnim ugljem i mineralizator)

Pa da pređemo na konkretne proizvode za prečišćavanje vode u ovoj kategoriji u zavisnosti od uslova vašeg domaćinstva.

 

Filter za vodu ispod sudopere / Filter za vodu za česmu

Imate mali prostor i ne želite da vaš filter za prečišćavanje vode zauzima mesto niti da bude vidljiv na radnoj površini? Istovremeno, tražite pogodno resenje kako bi obezbedili bakteriološki i hemijski ispravnu vodu?

Preporučujemo univerzalni filter za vodu za česmu Aqua Filter – naš najprodavaniji proizvod – koji će vam, bez mnogo ulaganja, obezbediti protok od 75-100 litara čiste vode na dan, koristeći tehnologiju reverzne osmoze Uz ovaj filter ćete dobiti i slavinu za istakanje vode.

 

Filter za vodu na radnoj površini

Da napravimo pauzu za vruć čaj ili hladnu limunadu?

Hajde da se upoznamo i sa drugim univerzalnim filterom koji će vam učiniti život lakšim a postavlja se na kuhinjski element ili radnu površinu.

Prečišćavanje pijaće vode nije jedini benefit koji ovaj filter ima. Više ne morate da čekate da voda prokuva. Sipajte je direktno iz česme filtera, koji ima mogućnost zagrevanja vode do 98°C. Dodatna pogodnost je i što se deca neće opeći – sigurnosni sistem omogućava zaključavanje uređaja i pruža bezbednost kada je van nadzora.

A šta se desilo sa limunadom?

Stiže! AquaStar je aparat za vodu savremenog dizajna, osim što zagreva, ima i česmu sa koje teče voda ohlađena i do 4°C (više o uređaju pročitajte ovde).

Kao sto smo rekli na početku, i unutar ovog aparata postoji sklop različitih filtera, koji vrše prečišćavanje vode od krupnijih do sitnijih čestica, koristeći reverznu osmozu, koja će u narednom delu biti malo bolje pojašnjena.

 

 

Reverzna osmoza za kućnu upotrebu

Da li vam čaša vode u kojoj plutaju virusi, bakterije i drugi mikroorganizmi, zvuči primamljiva za gašenje žeđi? A šta mislite o živi, olovu i arsenu?

Ipak biste radije ostali žedni?

Rešenje leži u reverznoj osmozi. Zvuči kao nešto za šta ste nekad čuli ali niste zapravo sigurni šta znači?

Bez brige.

Ono što treba da znate je da naši kućni filteri za vodu sadrže u sebi polupropusnu membranu sa porama koje su toliko male da ne dozvoljavaju prolaz mikroorganizmima. Kada se kroz ovakvu membranu pusti neprečišćena voda, zbog njenog pritiska kroz pore prolaze isključivo molekuli H₂O, dok se svi neželjeni gosti i nečistoće preusmeravaju u odvod.
Prečišćavanje vode na ovaj način ima za rezultat besprekorno čistu pijaću vodu, koja je bakteriološki i hemijski potpuno ispravna.

Namenski filteri za vodu

Ako imate konkretan problem i želite da omekšate tvrdu vodu, sprečite nastanak kamenca ili nakupljanje sedimenta (peska, zemlje, rđe itd), u ponudi imamo uređaje za prečišćavanje vode, koji se koriste namenski upravo za ove vrste problema.

 

Mehanički filteri za vodu ili sediment filteri

Najzad ste došli na vikendicu posle naporne radne nedelje. Želite samo da se opustite, popijete kafu na tremu i uživate u prirodi. Na trenutak zaboravljate da voda sa česme nije za piće i sipate je u džezvu.

Gledate kako se stvara talog peska na dnu. Prva prodavnica je kilometrima daleko. Hajde na trenutak da zaboravimo na tegljenje petolitarki vode iz auta. Svaki put. Uzbrdo. I da zamislimo da iz česme teče bistra, pitka voda, bez mirisa gvozđa, bez čestica mulja, rđe, peska ili drugih materija, koje bi mogle da se nađu tamo gde im nije mesto.

 

Filteri za prečišćavanje vode u domaćinstvu, koji vrše mehaničko filtriranje čestica (kao što je SedimentFilter) omogućiće vam bezbrižno točenje vode direktno iz česme, bez prisustva bilo kakvog sedimenta (više o proizvodu možete da nađete ovde)
Hajde da pogledamo po kom principu ovakav filter za vodu funkcioniše.

 

Prečišćavanje vode u kući mehaničkim filterom

Sve čvrste materije koje dospevaju u vodu, moguće je filtrirati. Kako bi se nečistoće zadržale pre propuštanja kroz česmu, upotrebljava se filter za prečišćavanje vode. On predstavlja zapravo mehanički filter za vodu, koji u prvom koraku filtracije vrši prečišćavanje vode pomoću mrežice – fizički zadržavajući pesak, zemlju i čestice rđe.

Čak i ako voda sa česme deluje čisto, postoji mogućnost prisustva mikročestica koje nisu vidljive golim okom, a koje mehanički filteri za vodu mogu uspešno da odstrane.

Kako bi ilustrovali efikasnost, hajde da izvršimo poređenje: ljudsko oko bez optičkih pomagala može da vidi predmete veličine do 100 mikrona, dok ovakav filter za vodu sprečava prolazak čestica veličine od 100 do čak 1 mikrona kroz pore na mrežici.

A šta je sa onim česticama koje su manje od 1 mikrona?

Bez brige, tu je filter za vodu koji je u stanju da filtrira čestice do hiljaditog dela mikrona (1 nanometra) i sprečava prodiranje čak i virusima! Ovakav filter za vodu se naziva i nano filter.

 

Prečišćavanje bunarske vode

Kada ne postoji pristup javnom vodovodu, bušenje bunara je možda jedina opcija za stizanje do vode.

Naročito u ovom slucaju, mehaničko filtriranje je nezaobilazno kako bi prečišćavanje vode bilo obavljeno na adekvatan način. Nakon ovog koraka, ukoliko je voda bakteriološki neispravna, bilo bi idealno upotrebiti filter za bunarsku vodu koji osim filtera za sediment, koristi i nanofiltraciju i u procesu reverzne osmoze zadržava i najsitnije nečistoce, obezbeđujuci zdravu vodu za vaš organizam.

 

Mehanički filteri za vodu cena

Bilo da do vaše česme u kući ili vikendici stiže voda iz bunara ili iz vodovoda kroz dotrajale vodoinstalacije, pravi način da se u potpunosti rešite bilo kog tipa sedimenta jeste da upotrebite kućni filter za vodu kao što je SedimentFilter. Ukoliko želite da odete korak dalje, pa da bunarsku vodu pretvorite u čistu pijaću i bakteriološki ispravnu, možete ga nadograditi nekim od univerzalnih filtera kao što su AquaFiter ili AquaStar, koji će pored zadržavanja krupnijih nečistoća, učiniti vodu i besprekorno čistom.

Mehanički filteri za vodu mogu se pojedinačno prilagoditi svakoj potrebi, pa im tako i cena varira u zavisnosti od vrste sedimenata i nečistoća za koje su vam potrebni.

Zatražite ponudu već danas, a mi ćemo vam pomoći da odaberete najpogodniji filter za prečišćavanje vode za vaše potrebe!

 

 

Filter za omekšavanje vode

Imate li problem sa peruti ili vas zateže i svrbi koža nakon umivanja?

Da li vam se veš mašina često kvari ili generalno imate utisak da loše pere veš?
Tvrda voda uzrokuje stvaranje kamenca i dovodi do kvarova kućnih uređaja i zapušenja vodovodnih cevi.

A rešenje? Filter za omekšavanje vode.

Kamenac se sastoji od metala (Fe, Mn, Mg, Ca) i neorganskog dela CO3, SO4. Ovaj filter za vodu radi na principu jonskog izmenjivača, vršeći zamenu jona Ca i Mg jonima Na. Kada se iz vode uklone joni metala, neorganski deo kamenca više nema za šta da se veže, što dovodi do njegovog potpunog uklanjanja (detaljnije o procesu pročitajte ovde).

Ugradnja uređaja AquaSoft za omekšavanje vode, garantuje potpuno uklanjanje kamenca i produžetak veka trajanja bele tehnike i vodovodnih cevi u vašoj kući ili vikendici, a izdvaja se i po povoljnoj ceni.

Kućni filteri za vodu cena

Kada ste već u obavezi da plaćate usluge vodovoda, zašto bi dodatno trošili desetine hiljada dinara godišnje na kupovinu vode?

Umesto toga, uštedite novac koji odlazi na flaširanu vodu i popravke kućnih uređaja, i obezbedite neograničenu količinu hemijski i bakteriološki čiste vode za čitavu porodicu.

Cene  filtera zavise od tipa proizvoda. Kada zatražite ponudu, mi ćemo vam pomoći da odaberete i kupite filter za vodu koji odgovara vašim specifičnim potebama.

Pravi izbor za zdravlje Vaše porodice, na samo jedan klik od Vas