Filter za vodu ispod sudopere Aqua Filter bez pumpe *

Akcijska Cena:
47.600 rsd
Besplatna montaža / Garancija 2 godine
Opis proizvoda:

 

AquaFilter bez pumpe je univerzalni aparat za filtriranje vode koji koristi nanofilter. Može se koristiti za sve tipove vode: bunarsku, seosku i gradsku. Ovaj aparat obezbeđuje protok od 75 litara čiste vode na dan.

AquaFilter filter za vodu bez pumpe sadrži sistem od 5 filtera:

  • Sedimentni predfilter promera 20 mikrometara
  • Predfilter sa aktivnim ugljem
  • Sedimentni predfilter promera 5 mikrometara
  • Nanofilter promera 5 nanometara (0,005 mikrometara)
  • Post filter sa aktivnim ugljem i mineralizatorom

filter ispod sudopere

Sedimentni predfilteri služe za mehaničku filtraciju krupnijih čestica. Uklanjaju sve čvrste materije koje se nalaze u vodi – rđu koja otpada sa dotrajalih vodoinstalacija, čestice peska i zemlje, kao i bilo koje druge organske materije koje dospeju u vodu iz česme. Predfilter sa aktivnim ugljem služi da dodatno prečisti vodu i ukloni iz nje hlor. Takođe, i bilo koju vrstu neprijatnog mirisa, ukusa i boje vode.

Predfilter sa aktivnim ugljem služi da dodatno prečisti vodu i ukloni iz nje hlor, kao i bilo koju vrstu neprijatnog mirisa, ukusa i boje vode.

Nano filter ima otvore od 5 nanometara koji su toliko mali da uklanjaju viruse, bakterije i druge mikroorganizme i čine vodu apsolutno bakteriološki ispravnom. Pored toga, nano filter će iz vode ukloniti arsen, azbest, olovo, kadmijum, živu, gvožđe i ostale materije koje su štetne po ljudski organizam.

Post filter sadrži fino sprašeni aktivni ugalj za dodatno prečišćavanje, kao i mineralizator sastavljen od dolomita koji služi za doziranje minerala i povećanje pH vrednosti vode. Nakon prolaska kroz sistem filtera, voda koju dobijate je kristalno čista i oslobođena od svih štetnih materija.

Filter za vodu ispod sudopere

AquaFilter filteri za vodu se postavljaju ispod sudopere i zauzimaju polovinu standardne širine sudopere (30 cm). Montira se veoma jednostavno, a montažu će za Vas obaviti naši ovlašćeni serviseri.

*Napomena: Ovaj proizvod, za razliku od našeg najprodavanijeg filtera ispod sudopere, ne poseduje pumpu za vodu. Uloga pumpe je  maksimalni efekat prečišćavanja vode i minimalizacija troškova. Pumpa šalje vodu pod pritiskom u pore membrane tako da se voda efikasnije filtrira. Na ovaj način se od 2l voda proizvodi 1l prečišćene vode za piće. Pumpa omogućava ekološki mod rada, odnosno manje otpadne vode nakon filtriranja. Filteri bez pumpe, kao što je ovaj je model, troše 6l vode za proizvodnju 1l vode za piće, a ukoliko je pritisak u sistemu slabiji potroše i do 10 l vode, što znači da 10 puta više vode ode u kanalizaciju kao otpad nego što se prečisti.

Ako želite da saznate više o procesu reverzne osmoze i nano filtraciji, pročitajte ovaj tekst posvećen tome. Takođe, možete pronaći interesantne tekstove o vodi, ali i pročitati iskustva naših kupaca.

Pravi izbor za zdravlje Vaše porodice, na samo jedan klik od Vas