Filteri za prečišćavanje kišnice obezbeđuju čistu i sigurnu upotrebu kišnice.

Ukoliko želite da u vikendici, kući ili u nekom drugom stambenom objektu koristite vodu, a nemate mogućnost za priključenje na vodovod ili bunar, onda je sakupljanje kišnice jedan od načina da obezbedite dovoljnu količinu vode za različitu upotrebu.

Međutim, pre upotrebe sakupljene kišnice, neophodno je da takvu vodu prečistite kako bi ona mogla da se koristi za kuvanje, piće, tuširanje i slično.

Zašto je neophodno prečistiti kišnicu pre upotrebe?

Filteri za prečišćavanje kišnice

Prečišćavanje kišnice je važno iz nekoliko razloga:

  • Kvalitet vode: Kišnica može da sadrži različite nečistoće, prašinu, polen, izmet životinja, bakterije, viruse i druge čestice koje se mogu skupiti tokom padavina i stajanja vode u rezervoaru. Prečišćavanjem kišnice se uklanjaju ove nečistoće i poboljšava kvalitet vode. Takođe, kišnica se u najvećem broju slučajeva skuplja tako što se voda putem oluka sliva sa krova kuće do rezervoara, pri čemu dolazi do spiranja ostataka životinjskog porekla i drugih nečistoća sa površine, koje na kraju dospevaju u rezervoar.
  • Zdravlje: Ne preporučuje se konzumiranje neprečišćene kišnice, niti njeno korišćenje za pripremu hrane zbog potencijalnog sadržaja patogena i zagađenja. Prečišćavanjem će se obezbediti sigurna i ispravna voda za piće.
  • Higijena: Upotreba neprečišćene kišnice za kupanje i pranje može dovesti do iritacije kože ili drugih problema, ako voda sadrži zagađenja.
  • Očuvanje cevi: Filtriranjem se produžava vek trajanja cevi i kućnih uređaja.

Najbolji filteri za prečišćavanje kišnice

Kako bi omogućili upotrebu kišnice kao tehnička voda, za piće, kuvanje i kupanje preporučujemo neki od sledećih sistema koji smo ugradili kod velikog broja klijenata, a koji efikasno prečišćava kišnicu:

Prečišćavanje kišnice za piće

Za korišćenje kišnice za piće preporučujemo Aqua Filter koji se montira ispod sudopere.

Velika prednost ovog  aparata je prečišćavanje vode i od teških metala, kao i sterilizacija vode od mikroorganizama pomoću UV svetlosti. Uz aparat se dobija mala posebna slavinica za istakanje vode sa kojom obavljate sve radnje kao što su piće, kuvanje, zimnica, pranje voća i povrća i posuđa.

Aqua Filter ispod sudopere je jedan od najboljih prečišćivača vode za piće na tržištu.

Aqua Filter

Besplatna montaža / Garancija 2 godine

Pozovite nas svaki dan od 07h do 20h

Prednosti korišćenja Aqua Filter

  • koristi nano filter, predfilter sa aktivnim ugljem i reverznu osmozu za maksimalno prečišćavanje
  • lak za instalaciju ispod sudopere, malih dimenzija
  • čista i zdrava voda za piće dostupna 24/7
  • nema plastične ambalaže

To je jedan od najboljih filtera sa aktivnim ugljem i ima najbolji odnos cene i kvaliteta. Reverzna osmoza omogućava maksimalno prečišćavanje.

Sadrži Predfilter sa aktivnim ugljem koji služi da dodatno prečisti vodu i ukloni iz nje živu, pesticide, cink, bakar, olovo, hlor, kao i bilo koju vrstu neprijatnog mirisa, ukusa i boje vode.

Takođe, opremljen je i nano filterom koji ima otvore od 5 nanometara koji uklanjaju viruse, bakterije i druge mikroorganizme i čine vodu apsolutno bakteriološki ispravnom.

Pored toga, nano filter će iz vode ukloniti arsen, azbest, olovo, kadmijum, gvožđe i ostale materije koje su štetne po ljudski organizam.

Filteri za prečišćavanje kišnice za domaćinstvo

AquaSoft Pro

Kako bi u celom objektu koristili vodu za različite namene preporučujemo ugradnju Aqua Soft Pro omekšivača za prečišćavanje kišnice. Ovaj sistem se sastoji od jedne kolone u koju dodajemo aktivni ugalj i UV lampe koja je neophodna za uklanjanje mikroorganizama koji se uvek prisutni u kišnici. Omekšivanje vode smanjuje ukupnu tvrdoću vode.

Aktivni ugalj prečišćava vodu po principu adsorpcije. To znači da ovi filteri vezuje nečistoće na svojoj površini i zbog toga se i lakše čiste kada za to dođe vreme. Filteri sa aktivnim ugljem su jedni od najzdravijih načina prečišćavanja vode jer uklanjaju toksine iz vode, a zadržavaju minerale neophodne za kvalitet vode koju pijete.

UV lampe za dezinfekciju vode se koriste za uništavanje svih mikroorganizama koji se u njoj nalaze.

UV lampe emituju kratkotalasno ultraljubičasto zračenje koje ima talasnu dužinu između 200 i 280 nanometara i eliminiše viruse, bakterije, plesan, gljivice i ostale patogene.

UV sterilizatori se postavljaju na aparat za filtraciju vode ili u vaš dom tako da ne postoji mogućnost direktnog kontakta i bilo kakvih nuspojava za ljude i životinje, i potpuno su bezbedni za korišćenje.

Pre postavke sistema za filtriranje vode, savetujemo postavljanje mehaničkog filtera i rešetke od nerđajućeg čelika kako bi se zadržala najkrupnija zagađenja poput lišća i zemlje.

Pozovite na broj telefona 063 567 212 za dodatne informacije.

Pravi izbor za zdravlje Vaše porodice, na samo jedan klik od Vas