Hidrogenizovana voda je voda koja deluje kao antioksidans i služi za prevenciju bolesti i preranog starenja.

Postoje mnogobrojne zdravstvene koristi konzumiranja ove vode, ali pre toga krenimo redom.

Šta dovodi do starenja i propadanja ćelija?

Oksidacija ćelija i njihovo propadanje, kao i starenje je proces koji je nemoguće sprečiti, ali postoje određeni načini se da to uspori.

Iako je kiseonik neophodan za sva živa bića, on dovodi do oksidacije ćelija i stvaranja slobodnih radikala.

Kada slobodni radikali „napadnu“ ćeliju ona propada što dovodi do bolesti i preranog starenja.

Šta su slobodni radikali?

Slobodni radikali

To je u suštini atom kome nedostaje jedan elektron i on pokušava da ukrade taj elektron od zdrave ćelije.

Kada zdrava ćelija izgubi taj elektron ona postaje slobodni radikal koja pokušava da ukrade elektron od druge ćelije i tako se taj proces nastavlja.

Do povećanja slobodnih radikala u organizmu pored prirodnih procesa dovode i drugi faktori kao što su upotreba alkohola, pušenje, zagađenje, UV sunčevo zračenje kao i virusne infekcije.

Antioksidansi su molekuli koji smanjuju broj slobodnih radikala u organizmu, sprečavaju bolesti i usporavaju starenje.

Ovi molekuli imaju sposobnost da lako predaju nedostajući elektron slobodnim radikalima tako da oni ne uništavaju zdrave ćelije.

Koji je najbolji način za povećanje unosa antioksidanata?

Pored hrane koja sadrži antioksidanse, konzumacija vode bogate antioksidansima je najbolji način za smanjenje štetnog dejstva.

Hidrogenizovana voda je jedan od najzdravijih načina za unos antioksidanata. [1]

Šta je hidrogenizovana voda?

Hidrogenizovana voda

Ova voda je bogata antioksidansima, odnosno vodonikom koji je se ponaša kao antioskidans i sprečava slobodne radikale da se stabilizuju uzimajući elektron od zdravih ćelija.

Hidrogenizovana voda sprečava na ovaj način oksidativni stres, odnosno odumiranje zdravih ćelija zbog dejstva slobodnih radikala.

Konzumiranjem ovakve vode sprečava se razvoj različitih bolesti.

Zdravstveni benefiti konzumiranja hidrogenizovane vode:

 • Anti-upalno dejstvo
 • Smanjivanje bolova u mišićima i zglobovima
 • Doprinosi kiselo-baznoj ravnoteži u organizmu
 • Poboljšava zdravlje kose, kože i noktiju
 • Poboljšava fokus, koncentraciju i energiju
 • Bolja cirkulacija
 • Kraći period oporavka posle sportskih aktivnosti
 • Ubrzan metabolizam i poboljšano varenje

Upotreba hidrogenizovane vode

Količina hidrogenizovane vode koju treba da pijete je između 1 i 3 litra vode dnevno.

Ne postoji mogučnost od prekomerne konzumacije hidrogenizovane vode, odnosno možete da je pijete kao što pijete običnu vodu.

Ova voda nema miris i ukus i ne razlikuje se po organoleptičkim svojstima od obične vode.

Hidrogenizovana voda može da se koristi i za kuvanje, ali je koncentracija antioksidanata manje jer koncentracija vodonika opada kako se voda zagreva.

Vodonik isparava nakon 2 sata ukoliko stoji u čaši koja nije poklopljena, dok u frižideru u zatvorenoj posudi može da stoji i nekoliko dana.

Naravno, da bi efekat bio maksimalan pored ove vode potrebno je da imate izbalansiranu ishranu odnosno da unosite i hranu bogatu antioksidansima kao što su paprika, paradajz, brokoli, šargarepa, avokado.

Kako napraviti hidrogenizovanu vodu?

Najbolji način da obezbedite vama i vašoj porodici hidrogenizovanu vodu je korišćenje aparata koji u sebi sadrži hidrogenizator i prečišćivač vode.

Najbolji filter za hidrogenizovanu vodu

Aqua Proton je jedan od najboljih aparata za hidrogenizovanu vodu na našem tržištu.

Ovaj uređaj za hidrogenizaciju vode je i efikasan filter za prečišćavanje vode.

Aqua Proton

Besplatna montaža / Garancija 2 godine

Opis proizvoda:

Aqua Proton je uređaj poslednje generacije koji proizvodi hidrogenizovanu vodu.

Pored toga ovaj aparat prečišćava vodu i uklanja sva zagađenja i štetne materije iz vode.

Aqua Proton se sastoji od:

 • 3 u 1 hidrogenizator vode – Prvi modul se sastoji od rezervoara za homogenizaciju vode i ozonizatora koji odstranjuje bakterije i viruse. Drugi model ja snažan hidrogenizator koji proizvodi do 1,000 ppb protona vodonika. Treći modul je stabilizator koji ima ulogu u mešanju vode, poseduje kalem za mešanje koji povećava koncentraciju vodonika u vodi i stabilizuje vodu nakon toga.
 • Filter sa aktivnim ugljem – Predfilteri odstranjuju pesak, gvožđe, sitnije čestice i druge suspendovane materije koje se nalaze u vodi. Takođe predfilteri eliminišu neprijatne mirise, organske materije i rezidualni hlor. Uklanjaju sve čvrste materije koje se nalaze u vodi – rđu koja otpada sa dotrajalih vodoinstalacija, čestice peska i zemlje, kao i bilo koje druge organske materije koje dospeju u vodu iz česme. Predfilter sa aktivnim ugljem služi da dodatno prečisti vodu i ukloni iz nje hlor, kao i bilo koju vrstu neprijatnog mirisa, ukusa i boje vode.
 • Ultra filter – Ovi filteri uklanjaju mikroorganizme i druga zagađenja izuzetno malih dimenzija. Pored toga, ultra filter će iz vode ukloniti arsen, azbest, olovo, kadmijum, živu, gvožđe i ostale materije koje su štetne po ljudski organizam.

Benefiti korišćenja Aqua Proton filtera:

 • Smanjenje upotrebe plastike jer nema potrebe za kupovinom vode u plastičnoj ambalaži
 • Voda bogata antioksidansima koja služi za prevenciju bolesti i unapređenje zdravlja – smanjivanje upala u organizmu, zdravija koža i kosa, bolji fokus i koncentracija, bolja cirkulacija, ubrzavanje metabolizma i poboljšanje probave

NapomenaOvaj aparat za vodu ne zahteva upotrebu balona, već direktno filtrira gradsku vodu, tako da nema potrebe da skladištite vodu niti da koristite vodu koja je dugo stajala u plastičnim bocama.

Aqua Proton aparat postavlja na kuhinjski element ili radnu ploču. Montira se veoma jednostavno, a montažu će za Vas obaviti naši ovlašćeni serviseri.

Pravi izbor za zdravlje Vaše porodice, na samo jedan klik od Vas