Filteri za vodu za piće se sastoje od kućišta i filterskih uložaka koji filtriraju vodu i zadržavaju na sebi nečistoće, a vi dobijate prečišćenu vodu za piće. Uložak za filter za vodu se redovno menja (kod većine aparata na svakih 6 meseci), kako bi prečišćavanje u svakom trenutku bilo efikasno.

Pored gotovih uređaja, Aquafilter u ponudi ima i različite filterske uloške koji odgovaraju mnogim filterima za vodu, od kojih je najčešći filter za vodu ispod sudopere.

Šta je uložak za filter za vodu?

Uložak za filter za vodu

Uložak za filter za vodu za piće je komponenta koja se koristi u filterima za prečišćavanje vode kako bi uklonio nečistoće, kontaminate, i neprijatne mirise i ukuse iz vode za piće. Ulošci za filtere mogu biti različitih tipova, a svaki tip je dizajniran da cilja specifične vrste zagađivača.

Najčešći filterski ulošci, kod filtera za vodu za piće, koji se montiraju ispod sudopere su:

  • Sedimentni predfilteri – služe za mehaničku filtraciju krupnijih čestica. Uklanjaju sve čvrste materije koje se nalaze u vodi – rđu koja otpada sa dotrajalih vodoinstalacija, čestice peska i zemlje, kao i bilo koje druge organske materije koje dospeju u vodu iz česme.
  • Predfilter sa aktivnim ugljem služi da dodatno prečisti vodu i ukloni iz nje hlor, kao i bilo koju vrstu neprijatnog mirisa, ukusa i boje vode.
  • Nano filter ima otvore od 5 nanometara koji su toliko mali da uklanjaju viruse, bakterije i druge mikroorganizme i čine vodu apsolutno bakteriološki ispravnom. Pored toga, nano filter će iz vode ukloniti arsen, azbest, olovo, kadmijum, živu, gvožđe i ostale materije koje su štetne po ljudski organizam.
  • Post filter sadrži fino sprašeni aktivni ugalj za dodatno prečišćavanje vode, kao i mineralizator sastavljen od dolomita koji služi za doziranje minerala i povećanje pH vrednosti vode. Nakon prolaska kroz sistem filtera, voda koju dobijate je kristalno čista i oslobođena od svih štetnih materija.

U ponudi imamo sledeće filterske uloške, kao i kućišta filtera:

  • Filter ulošci 10 inča od 5,20 i 50 mikrona
  • Blok aktivni ugalj
  • Kućišta filtera 10 inča sa različitim priključila od 1/2 cola do 1 colla.
  • Filter ulošci 20 inča od 20 mikrona polipropilen 3200 din i od
  • 10 mikrona blok aktivni ugalj za kućišta 20 inča slim i BB.

Ovde možete videti kako izgledaju filterski ulošci koje smo menjali kod klijenta koji koristi filter za vodu ispod sudopere:

Uložak za filter za vodu pre i posle

Uložak za filter za vodu treba redovno menjati prema preporukama proizvođača, što može biti od nekoliko meseci do godinu dana, zavisno od tipa filtera i kvaliteta vode. Redovna zamena uložaka osigurava da filter funkcioniše optimalno i da voda ostane čista i sigurna za piće.

Ukoliko želite da naručite filterske uloške ili uređaje za prečišćavanje vode, pozovite na broj telefona  063 567 212 za dodatne informacije i cene filtera.

Pravi izbor za zdravlje Vaše porodice, na samo jedan klik od Vas