Aparat za filtriranje vode je uređaj koji služi za prečišćavanje svih zagađenja koja se nalazi u vodi.

Postoje različiti aparati za prečišćavanje vode koji služe za prečišćavanje vode za piće, omekšavanje vode, uklanjanje krupnih nečistoća i sl.

Filtriranje vode je proces uklanjanja i smanjivanja koncentracije određenih materija u vodi, kao što su suspendovane čestice, bakterije, gljivice, virusi, paraziti, različite hemijske supstance, metali, mulj, pesak i sl.

Cilj filtriranja vode je dobijanje čiste vode za određenu upotrebu kao što je piće, u domaćinstvu, za industriju, ili u medicinske svrhe.

Filtriranje vode se obično sastoji od nekoliko faza, a najčešće su to mehaničko filtriranje, reverzna osmoza, nano filtracija, jonska izmena, UV dezinfekcija.

 

Filtriranje vode

Najefikasniji aparati za filtriranje vode

Ovde ćemo videti koji su najefikasniji aparati za filtriranje vode u zavisnosti od toga koja je krajnja namena vode.

Aparat za filtriranje pijaće vode

filter ispod sudopere

Kada je u pitanju prečišćavanje vode za piće najefikasniji način je instalacija filtera ispod sudopere.

Ovi filteri za vodu se postavljaju ispod sudopere i zauzimaju polovinu standardne širine sudopere (30 cm). Montiraju se veoma jednostavno. Jedan je od najefikasnijih kućnih filtera za vodu.

Najbolji aparat za filtriranje vode za piće je Aqua Filter.

 

AquaFilter je univerzalni aparat za prečišćavanje vode koji koristi nanofilter. Može se koristiti za sve tipove vode: bunarsku, seosku i gradsku. Ovaj aparat obezbeđuje protok od 75-100 litara čiste vode na dan. Ovo je ugradni filter koji se instalira ispod vaše sudopere.

Glavne komponente ovog filtera su nano filter i post filter.

Nano filter ima otvore od 5 nanometara koji su toliko mali da uklanjaju viruse, bakterije i druge mikroorganizme i čine vodu apsolutno bakteriološki ispravnom. Pored toga, nano filter će iz vode ukloniti arsen, azbest, olovo, kadmijum, živu, gvožđe i ostale materije koje su štetne po ljudski organizam.

Post filter sadrži fino sprašeni aktivni ugalj za dodatno prečišćavanje vode, kao i mineralizator sastavljen od dolomita koji služi za doziranje minerala i povećanje pH vrednosti vode. Nakon prolaska kroz sistem filtera, voda koju dobijate je kristalno čista i oslobođena od svih štetnih materija.

Zamena filtera i filterskog uloška se vrši redovno na 6 meseci.

Aqua Filter ispod sudopere dolazi u opciji sa pumpom ili bez – pumpa se koristi u situacijama kada je pritisak vode u sistemu slabiji, pa se sa pumpom pojačava. Aparat bez pumpe uglavnom odgavara za upotrebu u većim gradovima gde je pritisak vode dobar.

Tehničke informacije ovog aparata možete videti ovde.

Aparat za omekšavanje vode

Omekšavanje vode je proces tokom kog se kalcijum, magnezijum i određeni metali uklanjaju iz vode.

Ovo je veoma bitan proces u filtriranju vode, jer produžava vek trajanja cevi, slavina i ventila i kućnih uređaja koji koriste vodu kao što su bojleri i veš mašine.

Omekšavanjem vode se smanjuje ukupna tvrdoća vode. Najefikasniji omekšivač vode je Aqua Soft Atlantis.

 

Omekšivači garantuju potpuno uklanjanje kamenca. Koristeći princip jonske izmene i reverzne osmoze, omekšivač vode uklanja jone kalcijuma i magnezijuma koji ulaze u sastav kamenca i zamenjuje ih jonima natrijuma. Ovaj postupak traje dok se ne postigne određena zasićenost jonoizmenjivača, što zavisi od tvrdoće ulazne vode, i nakon zasićenja uređaj ulazi u mod regeneracije.

U modu regeneracije, dolazi do ponovnog procesa jonske izmene, ovog puta u obrnutom smeru – joni natrijuma se zamenjuju jonima kalcijuma i magnezijuma kako bi se jonska masa dovela u početno stanje, dok se sav kamenac odbacuje u kanalizaciju kroz otpadnu vodu. Nakon prolaska kroz sve modove, voda izlazi omekšana i potpuno oslobođena od kamenca.

Informacije o ceni i tehničke informacije ovog aparata možete videti ovde.

Aparat za vodu sa filterom

Aparat za vodu sa filterom funkcioniše kao redovan samostojeći aparat s veoma bitnom razlikom – umesto balona za vodu, filtrira direktno gradsku vodu što je mnogo bolje iz više razloga, koje ćemo pomenuti kasnije u tekstu.

Aparat za filtriranje vode bez balona

Ovi uređaji funkcionišu kao samostojeći uređaji koji filtriraju gradsku vodu direktnim protokom bez upotrebe balona.

Aparati koji filtriraju vodu se povezuje direktno na dovod vode. Većina ovih filtera poseduje mogućnost grejanja i hlađenja vode. Ono što je prednost ovih uređaja u odnosnu na standardne aparate je da ne zahtevaju upotrebu plastičnih balona već direktno prečišćavaju gradsku vodu.

Aparati za vodu koji koriste balon imaju mnogo nedostataka, od kojih su najznačajniji da voda stoji dugo u plastičnim balonima, da vam treba prostor za skladištenje, kao i da cena na duže staze nije isplativa, naročito za porodicu jer ćete imati redovno plaćanje vode u balonima. Takođe, često se radi održavanje aparata jer se lako razvijaju bakterije.

Najefikasniji samostojeći aparat za istakanje vode je Office Star.

 

Office Star je aparat za filtriranje vode savremenog dizajna, idealan za modernu kuhinju ili kancelariju. Ovaj uređaj ima mogućnost grejanja vode do 98°C kao i hlađenja vode do 4°C, što ga čini izuzetno praktičnim za upotrebu kako u domaćinstvima, tako i u profesionalnim kuhinjama.
Sigurnosni sistem omogućava opciono zaključavanje uređaja kako bi se sprečile eventualne povrede.

Informacije o ceni i tehničke informacije ovog aparata možete videti ovde.

Aqua Star za istakanje vode

Ovo je još jedan aparat za filtriranje vode koji je alternativa i zamena za klasične aparate sa balonima.

Aqua Star je aparat za vodu sa filterom savremenog dizajna, idealan za modernu kuhinju ili kancelariju. Ovaj uređaj ima mogućnost grejanja vode do 98°C kao i hlađenja vode do 4°C, što ga čini izuzetno praktičnim za upotrebu kako u domaćinstvima, tako i u profesionalnim kuhinjama.

Sigurnosni sistem omogućava zaključavanje uređaja kako ga deca ne bi koristila bez nadzora.

Ovaj proizvod poseduje ECO smart funkciju koji isključuju grejanje i hlađenje vode tokom noći pomoću sistema pametne detekcije.

Takođe, poseduje senzore koji vas obaveštavaju o zameni filtera.

Wi-fi opcija omogućava da ovim aparatom upravljate i kada niste kod kuće.

Aqua Star aparat za vodu poseduje:

  • Sistem predfiltera koji se razlikuje od modela ali u osnovi su top polipropilenski filteri od 20 i 5 mikrona i presovani blok aktivni ugalj od 10 mikrona
  • Ultra filter poslednje generacije

Aparati za filtriranje vode

U zavisnosti od vaših potreba imamo različita rešenja za prečišćavanje vode.

Za prečišćavanje vode za piće preporučujemo Aqua Filter koji se postavlja ispod sudopere. Ovo je ugradni kućni filter za vodu i uz njega dobijate slavinu za istakanje prečišćene vode. Cena ovog filtera sa pumpom je 61.500,00 rsd, a bez pumpe 52.890,00 rsd. Sadrži pred i post filter sa aktivnim ugljem koji uklanja teške metale i sva druga zagađenja koja se mogu naći u vodi koju pijete.

Za omekšavanje vode efikasno rešenje je Aqua Soft Atlantis omekšivač.

Ukoliko želite aparat za vodu koji možete postaviti u vašu kancelariju ili domaćinstvo, a koji direktno filtrira gradsku vodu upotrebe plastičnih balona preporučujemo Office Star prečišćivač vode. Za domaćinstvo predlažemo aparat za istakanje Aqua Star.

U ponudi imamo rešenja za sve probleme sa vodom, kako u domaćinstvima, tako i u industriji. Za sve informacije i savete oko prečišćavanja vode nazovite na 063 567 212 .

Pravi izbor za zdravlje Vaše porodice, na samo jedan klik od Vas