Stambene zgrade, sa svojim kompleksnim sistemima vodosnabdevanja, izložene su različitim izazovima kada je u pitanju održavanje visokog standarda kvaliteta vode. Jedan od najvećih izazova kada je u pitanju kvalitet vode u stambenim zgradama je kamenac u vodi, odnosno povećana tvrdoća vode.

Kamenac u vodi se taloži u cevima zgrade, skraćuje radni vek uređaja poput bojlera, veš mašina i ostavlja fleke na pločicama, kupatilu, slavinama, sudoperama.

Pored toga, voda može sadržati i druga zagađenja poput teških metala, gvožđa, mangana, amonijaka i organskih materija zbog kojih nije pogodna za konzumaciju.

Prečišćavanje vode za stambene zgrade

Kompanija Aquafilter nudi kompletna rešenja za filtriranje vode za stambene zgrade.

Prečišćavanje vode u stambenim zgradama nije zahtevno u smislu tehnologije prečišćavanja vode, već u tehničkom smislu protoka vode i pritiska.

AquaSoft Pro

Naime, koriste se Aqua Soft PRO uređaji različitih veličina u zavisnosti od potrebe. Aqua Soft PRO se sastoji od kolone koja je uska, a visoka kako bi se obezbedila visina vodenog stuba. Kolona je napunjena jonoizmenjivačem katjonskog porekla za skidanje kamenca i gvožđa ili mix-katjonskog i anjonskog ukoliko je potrebno iz vode očistiti i organske materije ili amonijak.

Veći stambeni objekti koji imaju protok vode 2-4 l/h po hidrocelu zahtevaju velike kolone, uglavnom duplekse sa adekvatnim protocima na ventilskim glavama. Protoci pre i posle omekšivača ne smeju da odstupaju više od 2%. Zbog ove činjenice su kod objekata koji imaju velike protoke uređaji veliki i visoki, te je potrebno predvideti prostor za to.

Održavanje uređaja je lako. Održavanje sistema podrazumeva povremeno, uglavnom zamenu filterskog materijala ili intervencije ukoliko dolazi do problema sa radom samog uređaja. Sipa se so u prostor bure za so tzv. solanku. potrošnja soli zavisi od potrošnje vode. Ovaj filter se može koristiti i za prečišćavanje vode za toplotne pumpe.

Pozovite na broj telefona 063 567 212 za dodatne informacije.

Pravi izbor za zdravlje Vaše porodice, na samo jedan klik od Vas